Online vrtić :)

- trenutno nije aktivno i nadamo se da će tako i ostati !!!

Kako omogućiti djeci kreativne, poticajne i razvojne aktivnosti u epidemiološkoj situaciji u kojoj se nalazimo?

 

Pokušavajući održati kontinuitet u radu s našim malenim talentima, pokrenuli smo MALENE TALENTE - VRTIĆ NA DALJINU!

 

U početku uz pomoć Whats-up aplikacije te Zoom-a, a od kraja travnja 2020. i uz pomoć nove aplikacije za komunikaciju s roditeljima, organizirali smo naš vrtić u novim, online, uvjetima rada!

 

Svaki dan 30-60 minuta online programa! Svakodnevno jednu aktivnost provodimo putem Zoom aplikacije na način da odgojitelj ili drugi voditelj direktno komunicira sa svojom grupom od 10 djece 😊 Puno je tu veselja što se svi opet zajedno družimo i igramo! Programi i aktivnosti koje provodimo na ovaj način su (svaki dan druga aktivnost):

  1. Mala škola

  2. Engleski jezik

  3. Njemački jezik

  4. STEM

  5. Aktivnost pod vodstvom odgojitelja

Virtualna sportska akademija! Svaki dan djeci šaljemo nove filmiće sa zabavnim vježbicama u produkciji naših trenera Damira i Matije, kako bi naši mališani ostali aktivni i zdravi!

Dnevne aktivnosti u organizaciji odgojitelja! Odgojitelji svakodnevno roditeljima šalju ideje za različite kreativne i edukativne aktivnosti i zadatke koje s djecom mogu raditi kod kuće. Roditelji svaku aktivnost slikaju i povratno šalju odgojiteljicama koje tako prate i bilježe rad i napredak svakog djeteta. Na tjednom Zoom vrtiću, prije zajedničke tjedne aktivnosti, odgojitelji sa svakim djetetom porazgovaraju o urađenim aktivnostima i dojmovima djeteta, potičući ga i motivirajući za daljnji rad. 

Mala škola i priprema za školu! U cilju održavanja kontinuiteta usvojenih predpisalačkih i predčitalačkih vještina, 1x tjedno imamo Zoom malu školu, a tijekom tjedna naši mališani dobivaju i male zadaće koje samostalno rješavaju i šalju slike našoj voditeljici soc. ped. Dorotei Ridl, koja temeljem napretka svakog budućeg školarca priprema zadatke za sljedeći sat. Vrlo nam je važno kod mališana razviti osjećaj odgovornosti za ispunjavanje zadataka, kao i koncentraciju, upornost i samostalnost.

Suradnja s roditeljima! Vrlo nam je važna komunikacija s roditeljima i naš stručni tim kontinuirano stoji na raspolaganju svim roditeljima telefonski, pismeno, putem Zoom aplikacije te slanjem stručnih članaka u vidu pomoći i podrške u novonastalim situacijama.

Ponosni smo na brzinu prilagodbe s obzirom na specifičnost djelatnosti vrtića, koju zaista nije jednostavno prebaciti na rad od kuće. Iako svi željno isčekujemo povratak u vrtićke prostorije, ponosni smo, jer smo na neki način ušli u domove naših vrtićanaca i omogućili i im da ostanu u kontaktu sa svojim prijateljima i tetama te im pomogli da dane kod kuće ispune zanimljivim aktivnostima! :)